Το δεύτερο βιβλίο για τον μαραθώνιο του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Μαμουζέλου κυκλοφόρησε πρόσφατα αφιερωμένο στα 115 χρόνια του αγωνίσματος και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος!

Ένα βιβλίο φόρος τιμής για τους Έλληνες μαραθωνοδρόμους, τους μεγάλους πρωταγωνιστές του δυσκολότερου αγωνίσματος του στίβου.
Όλοι οι αγώνες μαραθωνίου στην Ελλάδα, οι Πανελληνιονίκες από το 1896 έως σήμερα, οι καλύτεροι κάθε χρονιάς, οι κορυφαίοι Έλληνες και Ελληνίδες με τους αγώνες και τις επιδόσεις της καριέρας τους, η εξέλιξη των ρεκόρ και η ελληνική παρουσία στους μαραθωνίους όλων των μεγάλων διοργανώσεων ζωντανεύουν σε 100 σελίδες με λίγα λόγια και πολλά στοιχεία, με μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο!

Διαβάστε το αποκαλυπτικό κεφάλαιο για την παρ’ ολίγον κατάργηση του Μαραθωνίου, αν επικρατούσαν οι πολέμιοί του! Ακόμη τους προβληματισμούς για τον καθορισμό της απόστασης που κράτησαν σχεδόν ως τα τέλη της δεκαετίας του ’20! Αλλά και ψήγματα ιστορίας με συναρπαστικά γεγονότα και κωμικοτραγικά περιστατικά!

Θυμηθείτε το Βασιλάκο, το Σάρρα, τον Κυριακίδη, το Ραγάζο, τον Δερβένη, το Βούρο, τον Κούση, τον Ανδριόπουλο, τον Πολιά και τις Χριστοδούλου, Παπαναστασίου, Παπασπύρου, Αμπατζίδου, Πολύζου κ.α.

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν φίλαθλοι, μαραθωνοδρόμοι, προπονητές, παράγοντες και δημοσιογράφοι. Όσοι θέλουν να μάθουν βαθύτερα την ιστορία και την εξέλιξη του ξεχωριστού αυτού αγωνίσματος, που συναρπάζει και συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Runner (Λασκαράτου 5, 4ος ορ., τηλ. 211-750 6684, φαξ 211- 116 8241, www.runnermagazine.gr).