Blog Comments

 1. Το avatar του χρήστη Χατζηγιάννης Γεώργιος
  Πολύ καλή δουλειά. Ευχαριστούμε.
 2. Το avatar του χρήστη Μη εγγεγραμμένος
  Ο αγώνας του RUN GREECE (με έναν απ' τους τελευταίους ημιμαραθώνιους της σεζόν) πλησιάζει και γι αυτό σπεύστε να δηλώσετε συμμετοχή! Δείτε και την ηλικία σας και σεκφτρείτε ότι μπορεί να έχετε ένα παραπάνω κίνητρο... Να κερδίσετε την κατηγορία σας (ή να είστε στους 3 πρώτους/ες σε αυτή των 18-34) στα 5χλμ. και εφ' όσον μένετε στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας να μπείτε στην ομάδα της για τον μεγάλο τελικό των 3χλμ. στην Αθήνα μαζί με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο! Θα προσκληθείτε από την οργανωτική επιτροπή και θα έχετε μια μοναδική δρομική εμπειρία σε γρήγορη απόσταση!
  Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα Γιάννενα, την ερχόμενη Κυριακή 21 Μαϊου, που μοιάζουν να έχουν ξεχάσει ότι άνοιξαν το 2013 το θεσμό με μεγάλη επιτυχία και έγιναν η βάση για να γίνουν οι αγώνες (σε 7 πλέον πόλεις από εφέτος) από τους πιο αγαπητούς και αξιόπιστους πανελλαδικά! Φίλοι ηπειρώτες δραστηριοποιηθείτε, κινηθείτε, εγγραφείτε! Εφέτος κινδυνεύετε να μείνετε στν ...ουρά των συμμετοχών σε σχ΄'εση με τις άλλες πόλεις κι αυτό θα σάς ζημιώσει.... Να μην μείνετε πρώτοι μόνο στα γρόσια και στα γράμματα...
 3. Το avatar του χρήστη Ioannis Mamouzelos
  Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις του nan67 και η πρόσκλησή του για παροχή συγκεκριμένων και όχι γενικόλογων πληροφοριών σχετικά με ελληνικές συμμετοχές του παρελθόντος σε μαραθώνιους και ημιμαραθώνιους, ειδικά στο εξωτερικό. Βέβαια ο βασικός στόχος είναι να καταρτισθούν όσο το δυνατό πιο αξιόπιστες λίστες για επίσημους αθλητές, δηλ. όσους έχουν δελτίο σε σωματείο-μέλος του ΣΕΓΑΣ και αγωνίστηκαν στο διάστημα που ήταν ενεργοί αθλητές. Δεν παραγνωρίζεται η προσπάθεια κανενός, αλλά όσοι ασχολούνται με το στίβο και τον οργανωμένο αθλητισμό στοχεύουν να καταγραφεί η παρουσία και το επίπεδο του αθλήματος σε έναν τομέα (αγωνίσματα σε δημόσιο δρόμο) που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του και όχι γενικά η δράση της δρομικής κοινότητας στην Ελλάδα.

  Δίνω και την απάντηση της ARRS (Διεθνούς Ένωσης Στατιστικών Δημόσιου Δρόμου) σχετικά με τα κριτήρια που χρησιμοποιεί για την επίσημη καταγραφή των επιδόσεων και την αξιοπιστία των διαδρομών των διαφόρων αγώνων, οπουδήποτε κι αν τελούνται. Φυσικά στην στατιστική του διεθνούς στίβου περιλαμβάνονται και άλλοι αγώνες, όπως π.χ. οι αγώνες Μαραθωνίου ή Ημιμαραθωνίου point to point κ.α.

  A "record quality course" is one that (1) the straight-line distance between the start and finish are not more than 30% of the race distance, (2) the course does not drop more than 1 m/km, and (3) the race has passed the statistical test that I use to detect short courses.

  The measurement information and even the course configuration are not known for many courses. The statistical analysis usually flags suspect courses so that they do not appear in rankings or records lists. Course certification status is recorded in the database, when it is known. But, because a course is certified, does not automatically make it record quality.

  Είναι φανερό ότι η "καταγραφή ή αποδοχή" επιδόσεων ακολουθεί στα δύο πρώτα σημεία τα προαπαιτούμενα του Κανονισμού της ΙΑΑΦ και στο τρίτο την μέθοδο 'ανίχνευσης" αντικανικά μετρημένων διαδρομών της ARRS. Κι αυτό γιατί -κι εδώ αποδεικνύεται η σχετική δυσκολία- οι πληροφορίες μέτρησης κατά AIMS/IAAF και η αποτύπωση της φυσιογνωμίας της διαδρομής είναι άγνωστες ή ελλιπείς για αρκετούς αγώνες. Φυσικά όπου υπάρχουν υποψίες αντικανονικότητας επισημαίνονται/σηματοδοτούνται ανάλογα. Οπως τονίζεται στην τελευταία φράση ακόμη και "επίσημα μετρημένες" διαδρομές δεν θεωρούνται αυτόματα (αυτοδίκαια) έγκυρες/αξιόπιστες γιατί πάντα μπορεί να υπάρχει λάθος στην "οριοθέτηση" της κούρσας στην πράξη ή στην χρονομέτρηση. Αυτονόητο είναι -προσθέτω- ότι οι επίσημα μετρημένες διαδρομές έχουν το τεκμήριο της αξιοπιστίας... Σημαντικό στοιχείο είναι να υπάρχουν σε ένα αναλυτικό αποτέλεσμα (οποιουδήποτε αγώνα ή δρομέα) οι χρόνοι στα ενδιάμεσα σημεία ελέγχου-χρονομέτρησης.
 4. Το avatar του χρήστη nan67
  Η συγκέντρωση στοιχείων σε μη ολυμπιακά αγωνίσματα είναι δύσκολη επειδή δεν υπάρχουν στα ετήσια βιβλία των ομοσπονδιών (από κάποια χρονιά και πριν). Η έρευνα γίνεται ψάχνοντας σε διάφορα αρχεία. Πολλές φορές το έργο αυτό βοηθούν οι ίδιοι οι αθλητές παραπέμποντας σε αποτελέσματα αγώνων (που δεν είναι δυνατόν να ξέρει κάποιος από πριν όσο και αν κάνει επισταμένη δουλειά). Αν λοιπόν κάποιος γνωρίζει τέτοιες επιδόσεις ας βοηθήσει για να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Βοήθεια σημαίνει παραπομπή σε επίσημα αποτελέσματα και όχι απλές αναφορές. Όσον αφορά τα περάσματα (21.1χλμ) σε Μαραθωνίους δεν είναι εύκολο να τα βρεις κάποιος (ακόμα και ο πλέον ειδικός).
  Updated 29-04-17 at 11:55 by nan67
Designed and owned by Ioannis P. Pouloupatis