• Το Ευρωπαικό Νέων στο Bydgoszcz στις 13-16 Ιουλίου - Επικεφαλής ο Κυριαζής στις λίστες


  Στις 13-16 Ιουλίου διεξάγεται το Ευρωπαικό πρωτάθλημα Νέων (20-22 ετών) στο Bydgoszcz της Πολωνίας, που αναλαμβάνει συχνά μεγάλες διοργανώσεις (πέρυσι έγινε το παγκόσμιο Ε/Ν)
  Η Ελλάδα εκπροσωπείται από 15 αθλητές ενώ η Κύπρος με 8. Θα υπάρχει livestream από την ΕΑΑ.

  -> Πρόγραμμα / πληροφορίες

  Η διοργάνωση ξεκίνησε το 1997 στο Turku, με χρυσό μαλιστα τον Παυλακάκη. Το 2003 είχε γίνει και τότε στο Bydgoszcz, με 4 χρυσά (Κοκλώνη, Τσουμελέκα, Κανελλόπουλος, Τσάτουμας) ενώ συνολικά η Ελλάδα έχει 11 χρυσά στα 11 Ευρωπαικά U23. Για την Κύπρο μεγαλύτερη επιτυχία, το χάλκινο του Παρέλλη το 2007.

  Για την Ελλάδα, ο Γιάννης Κυριαζής έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη φέτος στην κατηγορία με 88,01μ. στον ακοντισμό, ενώ αρκετά ψηλά βρίσκονται ο Ζώτος στη σφαιροβολία και η Πόλακ στο επι κοντώ.

  Μεταξύ των διεθνών συμμετοχών που ξεχωρίζουν, η χρυσή Ολυμπιονίκης του ακοντισμού Sara Kolak από την Κροατία, ο Νορβηγός Warholm, η ο Γερμανός Hess και η συμπατριώτισσά του Klosterhalfen, η Τουρκάλα (Κενυατικής καταγωγής) Can.

  Στην προηγούμενη διοργάνωση 1η δύναμη ήταν η Γερμανία, με μικρή διαφορά από τη Γαλλία και τη Ρωσία που φέτος βέβαια τελεί υπό τιμωρία, ενω ως ανεξάρτητες θα αγωνιστούν 2 αθλήτριές της, με την Afanasyeva να έχει την καλύτερη επίδοση στο βάδην.
  This article was originally published in forum thread: Το Ευρωπαικό Νέων στο Bydgoszcz στις 13-16 Ιουλίου - Επικεφαλής ο Κυριαζής στις λίστες started by StivoZ.gr View original post
  Comments Leave Comment

  Πόσο κάνει 10 μείον 5;

Designed and owned by Ioannis P. Pouloupatis