• Έκλεισαν οι θέσεις για Ρίο - Τα rankings της IAAF και οι δηλώσεις ομάδων, με ορισμένες εκκρεμότητες


  Η προθεσμία για την επίτευξη ορίων για το Ρίο έληξε την Κυριακή 11 Ιουλίου, ενώ και η IAAF εξέδωσε τις λίστες με τους αθλητές που πληρούν τις προυποθέσεις (δείτε->ΕΔΩ)

  Βέβαια κάθε χωρα μπορεί να εκπροσωπηθεί με έως 3 αθλητές ανά αγώνισμα, ενώ μπορεί να δηλώσει και 4 με το όριο, κατι που συμβαινει σε πολλες δηλώσεις είτε για να υπάρχει αναπληρωματικός αθλητής, είτε επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει ακόμα εκκρεμότητα.
  -> Όρια/κανονισμοί/επιτεύξεις

  Στο 7θλο καθώς και στα αγωνίσματα των ανδρών σε 1500μ., 3000μ. στ. και σφυροβολία προέκυψαν ορισμένες διαθέσιμες θέσεις που θα μπορούν να καλυφθούν από αμέσως επόμενους αθλητές βάσει επιδόσεων, με τις Ομοσπονδίες να έχουν ενημερωθεί και να αναμένεται η επιβεβαίωση ή όχι. Στο 7θλο υπάρχουν και κάποιες ελπίδες για την Υφαντίδου καθώς είναι η 6η επιλαχούσα, με 4 θέσεις να υπάρχουν.
  (Δείτε πως διαμορφώνονται επίσης οι θέσεις ->ΕΔΩ)

  Εκκεμότητα φυσικά υπάρχει και με τους Ρώσους αθλητές και το αν και ποιοι τελικά θα αγωνιστούν και υπό ποιο καθεστως.

  Εντωμεταξύ, ήδη οι Ομοσπονδίες έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν τις συνθέσεις των ομάδων τους.
  Η Τζαμάικα έχει δηλώσει και τον Usain Bolt ως 4ο αθλητή και αναμένεται η τελική απόφαση, αφού αγωνιστεί στο Diamond League στο Λονδίνο στις 22-23/7.

  Ο Bolt είχε αποσυρθεί από τα trials μετά τον ημιτελικό των 100μ. λόγω προβλήματος στον δικέφαλο, όμως η Ομοσπονδία αφήνει περιθώριο επιβεβαίωσης καλής αγωνιστικής κατάστασης σε ειδικές περιπτώσεις κορυφαίων αθλητών με επιβεβαιωμένο τραυματισμό. Το ίδιο ισχύει και για την Elaine Thompson στα 200μ.

  Τα trials των ΗΠΑ που τελείωσαν την Κυριακή ξεκαθάρισαν απόλυτα την κατάσταση. (δείτε->εδώ)

  Στη Γερμανία ο πονοκέφαλος ήταν η δήλωση στον ακοντισμό γυναικών, με την Obergfoell τελικά να είναι στην ομαδα και την παγκόσμια πρωταθλήτρια πέρυσι, Molitor, να μένει εκτός - και οι γκρίνιες να είναι αρκετές.

  Δείτε τις πρώτες δηλώσεις από ισχυρές χώρες (ΗΠΑ,Τζαμάικα,Καναδάς,Κένυα,Γερμανία,Μ.Βρετανία) -> ΕΔΩ
  This article was originally published in forum thread: Έκλεισαν οιι θέσεις για Ρίο - τα rankings και οι δηλώσεις ομάδων, με ορισμένες εκκρεμότητες started by StivoZ.gr View original post
  Comments Leave Comment

  Αν έχουμε 3 μήλα και φάμε το ένα πόσα έχουμε;

Designed and owned by Ioannis P. Pouloupatis