• Η 4χ100μ. της Κύπρου με αξιώσεις στο Άμστερνταμ


  Μεταξύ των 16 ομάδων της 4χ100μ. γυναικών για το Ευρωπαικό στο Άμστερνταμ, πέρα από την Ελληνική, είναι και η Κυπριακή ομάδα, που κλείνει την τελική λίστα.

  Οι 2 κορυφαίες σπρίντερ της Κύπρου, η Ραμόνα Παπαιωάννου και η Ελένη Αρτυματά που έχουν τα παγκύπρια ρεκόρ με 11.25 στα 100μ. και 22.61 στα 200μ. αντίστοιχα αλλά και το όριο και στα ατομικά τους αγωνίσματα τόσο για το Άμστερνταμ όσο και για το Ρίο, καθώς και οι 20χρονες δίδυμες αδερφες Ολίβια και Φιλίππα Φωτοπούλου, είναι η βασική τετράδα της ομάδας.

  Η Ολίβια έχει 11.58 φέτος στα 100μ και η Φιλίππα 11.74 -έχοντας βασικό αγώνισμα το μήκος
  Αναπληρωματικές είναι η πρωταθλήτρια του μήκους Νεκταρία Παναγή (που θα είναι και στο ατομικό στο Άμστερνταμ και προσπαθεί και για το όριο των 6,70μ. για Ρίο) και η Ειρήνη Γεωργίου.

  Κατά σειρά θα αγωνιστούν 1η η Ολίβια Φωτοπούλου, 2η η Ραμόνα Παπαιωάννου, 3η η Φιλίππα Φωτοπούλου και 4η η Ελένη Αρτυματά.
  Όλες τους μάλιστα προπονούνται με τον Αντώνη Γιαννουλάκη, ο οποίος είπε για την ομάδα στο stivoz.gr:
  "Καθε φορά που πήγαινα σε μεγαλη διοργάνωση ήθελα να δω την Κύπρο να αγωνιζεται και στα 4χ100μ με αξιωσεις, οχι μονο σε ατομικο επιπεδο. Και τελικα ηρθε η ωρα να εχουμε μια ομαδα με κορίτσια ταλαντουχα αλλα και έμπειρα απο μεγαλες διοργανωσεις. Ελπίζω να καταφέρουμε κατι καλο που μετα θα εχει και συνεχεια πιστεύω, γιατι υπαρχουν τουλάχιστον και αλλα δυο κορίτσια πολυ ταλαντούχα, οπως η Δήμητρα Κυριακίδου και η Σκεύη Ανδρέου, που ειναι σε φαση αποθεραπείας"

  Στόχος της ομάδας είναι το παγκύπριο ρεκόρ των 44"75 που είχαν πετύχει -με μόνη διαφορά την Δήμητρα Κυριακίδου αντί της Φιλίππας Φωτοπουλου- στο βαλκανικό πρωτάθλημα πέρυσι στη Stara Zagora ή/και μια επίδοση που, γιατί όχι, θα μπορούσε να οδηγήσει υπό προυποθέσεις και τελικό. Το Σάββατο 9 Ιουλίου θα το δούμε.

  (στη φώτο είναι οι: Παπαιωάννου, Γιαννουλάκης, Αρτυματά, Ο.Φωτοπουλου, Σιάλου)

  Η Κυπριακή Ομοσπονδία δενεχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα την ομάδα, που μπορείτε να δείτε πάντως τους αθλητές της στις επιτεύξεις ορίων και στις λίστες συμμετοχής:
  www.stivoz.com/forum/calendar.php?do=getinfo&e=1656&day=2016-7-6&c=1
  This article was originally published in forum thread: Η 4χ100μ. της Κύπρου με αξιώσεις στο Άμστερνταμ started by StivoZ.gr View original post
  Comments Leave Comment

  Αν έχουμε 3 μήλα και φάμε το ένα πόσα έχουμε;

Designed and owned by Ioannis P. Pouloupatis