• Η τελετή της Αφής Φλόγας στον Μαραθώνα


  Η Τελετή της Αφής Φλόγας έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στον Τύμβο του Μαραθώνα. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος ανέφερε κατά τον τον χαιρετισμό του :
  «Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ένας αγώνας που ακολουθεί τα βήματα του ημεροδρόμου, του πρώτου ολυμπιονίκη και του Αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Είναι ο μοναδικός αγώνας στην κλασική διαδρομή. Είμαστε στο χώρο που αναδεικνύει τις αξίες του μαραθωνίου, την ελευθεριά, τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, τη δημοκρατία.

  Ο ΣΕΓΑΣ δεν μένει ασυγκίνητος από το προσφυγικό δράμα και ανέλαβε την πρωτοβουλία για να σταλούν ισοθερμικές κουβέρτες και ρούχα στα νησιά. Από τον Τύμβο σας καλώ να εμπνευστούμε όλοι από το μήνυμα του Μαραθωνίου δρόμου για να προασπίσουμε τη δημοκρατία και να ενισχύσουμε όσους έχουν ανάγκη, αλλά και να αναζητήσουμε τη δύναμη της θέλησης και να τερματίσουμε τον δικό μας προσωπικό μαραθώνιο. Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς και εύχομαι να τερματίσουν και οι 43.000 μετέχοντες».

  Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετέφερε τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού και όλης της Κυβέρνησης, και κατόπιν είπε: «Ο μαραθώνιος είναι η κορωνίδα των αθλημάτων διότι συμπυκνώνει την υπέρτατη δοκιμασία και προσπάθεια. Είμαστε υπερήφανοι και υπενθυμίζουμε σε όλους πως σε αυτή τη διαδρομή πατούν στα βήματα τριών μεγάλων προσωπικοτήτων: του αρχαίου ημεροδρόμου, του Σπύρου Λούη και του Γρηγόρη Λαμπράκη. Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, που είναι συνταυτισμένο με την αγωνιστικότητα του έθνους μας».

  O ημεροδρόμος Λεωνίδας Αργυρόπουλος άναψε τη φλόγα την οποία παρέλαβε η γρηγορότερη φέτος στον κόσμο στον μαραθώνιο, Gladys Cherono και την παρέδωσε στο πρώτο ζευγάρι της λαμπαδηδρομίας, που ήταν ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Σάιμον Κασσιανίδης και η Αναστασία Καρακατσάνη. Ακολούθησαν οι Ελενα Φιλάνδρα /Φαίη Κυριακίδη, Σοφία Παπαδοπούλου/Βιργινία Κραβαριώτη, Βούλα Ζυγούρη/Αρτιομ Κιουρεγκιάν, Γιώργος Στεφανόπουλος /Ειρήνη Ζαρκαδούκα, Χρήστος Παπαχρήστος/Αναστασία Μαρινάκου, Γιάννης Χαρούλης/Αντωνία Στεργίου και 8 ζευγάρια από τους συλλόγους μαραθωνοδρόμων Μαραθώνα, ΤΕΛΗΣΣΟΣ και ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ.
  Το τελευταίο ζευγάρι, η Βούλα Κοζομπόλη με ο Περικλής Ιακωβάκης έδωσαν τη φλόγα στην κορυφαία φέτος Mare Dibaba η οποία άναψε το βωμό συνοδευόμενη από τον προπονητή της.

  Κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι της χρονιάς αναδείχθηκαν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μάρε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία και ο Έλιουντ Κιπτσόγκε από την Κένυα, νικητής σε Σικάγο, Λονδίνο, Βερολίνο, που τιμήθηκαν στο Γκαλά της AIMS την Παρασκευή.
  This article was originally published in forum thread: Η τελετή της Αφής Φλόγας στον Μαραθώνα started by StivoZ.gr View original post
  Comments Leave Comment

  Αν έχουμε σαράντα πορτοκάλια και χαρίσουμε τα είκοσι πόσα θα έχουμε μετά;

Designed and owned by Ioannis P. Pouloupatis