• Στα 5,67μ. ο Φιλιππίδης στο ...ζέσταμα των τελικών του Diamond League


  Μια ημέρα πριν το "Weltklasse" στη Ζυρίχη, έγινε αγώνας επικοντώ ανδρών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ελβετικής πόλης.

  Ο Κώστας Φιλιππίδης ξεκίνησε επιτυχώς στα 5,57μ. και μετά πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 5,67μ. ενώ δεν τα κατάφερε στα 5,77μ. και πήρε την 4η θέση στην κατάταξη.

  Από τους 5 αθλητές που έφτασαν στα 5,67μ., μόνο ο Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής Shawn Barber τα πέρασε. Στη συνέχεια πέρασε και τα 5,92μ. ενώ δεν τα κατάφερε στα 6,01μ.
  Ο Lisek πήρε τη δεύτερη θέση και ο Holzdeppe την τρίτη, ενώ πέμπτος ήταν ο Paech. Στην έκτη θέση με 5,57μ. έμεινε ο Wojciechowski.

  Ο Φιλιππίδης θα αγωνιστεί στον επόμενο και τελευταίο αγώνα (απο τους 14) της σειράς Diamond League στις 11/9 στις Βρυξέλλες όπου περιλαμβάνεται το αγώνισμα των ανδρών. Με 10 βαθμός βρίσκεται στη δεύτερη θέση, 3 βαθμούς πίσω από τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Lavillenie. Χρειάζεται νίκη (ή 2η θέση και τον Γάλλο εκτός τριάδας) για να βρεθεί στην κορυφή.

  Προηγείται όμως ο 1ος από τους 2 τελικούς, στη Ζυρίχη με τη συνέχεια με το κύριο πρόγραμμα και μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον στο επικοντώ γυναικών, σήμερα στο Letzigrund (δείτε->εδώ)

  Στη συνέντευξη τύπου αρκετοί αναφέρθηκαν στα σχέδια τους για του χρόνου, όπως ο Christian Taylor που θέλει να είναι έτοιμος στο Ρίο και να μη φτάσει κουρασμένος εκεί αν και καλοβλέπει το εθνικό αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ του τριπλούν για τον κλειστό στίβο με τη διοργάνωση του παγκοσμίου να γίνεται στο Portland των ΗΠΑ.

  O Wayde van Niekerk πάει με ..απωθημένο το γύρο του θριάμβου που δεν μπόρεσε να κάνει στο Πεκίνο. "Έβλεπα τους άλλους αθλητές με τις σημαίες και εγώ προσπαθούσα να συνέλθω, Πρέπει να βρω τρόπο να διαχειριστώ το γαλακτικό και την πίεση του αγώνα. Είμαι νέος στο αγώνισμα, ελπίζω πάλι μια μέρα να βρεθώ στη θέση να κάνω το γύρο του θριάμβου, χωρίς να αισθάνομαι έτοιμος να πεθάνω"

  Από την άλλη η Shelly-Ann Fraser είχε πρώτο της μέλημα το ...μαλλί, που της πήρε 2 ώρες να ετοιμάσει ένα νέο look. Ο στόχος της πάντωςείναι το ατομικό/εθνικό ρεκόρ των 10.70. Όσο για το τι της αρέσει στη Ζυρίχη; Οι...σοκολάτες και η ατμόσφαιρα του κοινού στο Στάδιο που ειναι η πιο θερμή που έχει συναντήσει, περισσότερο και από τις μεγάλες διοργανώσεις!
  This article was originally published in forum thread: Στα 5,67μ. ο Φιλιππίδης στο ...ζέσταμα των τελικών του Diamond League started by StivoZ.gr View original post
  Comments Leave Comment

  Αν έχουμε σαράντα πορτοκάλια και χαρίσουμε τα είκοσι πόσα θα έχουμε μετά;

Designed and owned by Ioannis P. Pouloupatis