• ΟΑΚΑ: «Φωτιά» η Μπελιμπασάκη –Ισοφάρισε το ρεκόρ της παρά τον κόντρα άνεμο (23.12)


  Πριν από λίγες ημέρες είχε υποσχεθεί κάτι. Να τρέξει πιο γρήγορα από ποτέ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Όταν άρχισε να κάνει δοκιμαστικές εκκινήσεις στο Ολυμπιακό στάδιο, κατάλαβε ότι αυτό θα ήταν δύσκολο. Αλλά η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν… καταλαβαίνει πολύ από αυτά.

  Όταν πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στα 200 μ., μόλις είχε… φρεσκάρει κατά κάποιο τρόπο το ρεκόρ της. Τερμάτισε σε 23.12, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση της καριέρας της. Και αυτό παρά τον ισχυρό αντίθετο άνεμο (-1,2 μ./δ.). «Δεν πίστευα πόσο άνεμο είχε. Στην τελική ευθεία ήταν σαν να… με πηγαίνει προς τα πίσω», είπε η Κρητικιά σπρίντερ, που τερμάτισε μπροστά από τις Κύπριες Ραμόνα Παπαϊωάννου (23.24) και Ελένη Αρτυματά (23.49), οι οποίες έτρεχαν εκτός συναγωνισμού.

  «Με δεδομένες τις συνθήκες, ήταν πολύ καλή η επίδοση. Λίγο ευνοϊκό να είχε…», πρόσθεσε η Μπελιμπασάκη. Πολύ καλή κούρσα έκανε και η Ανδριάνα Φέρρα, που με 23.61 βελτίωσε την καλύτερη φετινή της επίδοση, ενώ οι δύο σπρίντερ την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στα 4Χ100 μ., διεκδικώντας το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

  Ο Τσάκωνας έκανε τη… δουλειά με 20.71
  Το είχε πει ότι θα κάνει μία κούρσα… καθήκοντος ο Λυκούργος Τσάκωνας. Και είναι τέτοια η κατάσταση του σπρίντερ φέτος, που αποκαλείται τέτοια η κούρσα του στα 20.71, όσο έκανε με αντίθετο μάλιστα άνεμο (-0,9 μ./δ.) για να κερδίσει τα 200 μ., πετυχαίνοντας το νταμπλ στα σπριντ στο πρωτάθλημα.

  Ο Τσάκωνας θα πάρει λίγες… ανάσες μετά από τις τέσσερις κούρσες του σε αυτό το διήμερο, αφού την Πέμπτη αγωνίζεται στο Diamond League της Στοκχόλμης. Δεύτερος πίσω του τερμάτισε ο Κώστας Δουβαλίδης σε 21.36, ενώ τρίτος ήταν ο Παναγιώτης Τριβυζάς με 21.51.

  Ρούλα Βλασσοπούλου
  This article was originally published in forum thread: «Φωτιά» η Μπελιμπασάκη –Ισοφάρισε το ρεκόρ της παρά τον κόντρα άνεμο (23.12) started by StivoZ.gr View original post
  Comments Leave Comment

  Αν έχουμε 3 μήλα και φάμε το ένα πόσα έχουμε;

Designed and owned by Ioannis P. Pouloupatis