• Οι πιο κυρίαρχοι αθλητές στον κόσμο -4 σταρ του στίβου στη λίστα  Έχουν κάνει πράγματα που άλλοι θεωρούσαν αδύνατο να πραγματοποιηθούν. Έχουν δημιουργήσει μία δική τους εποχή στο άθλημά τους και βέβαια, έχουν υποχρεώσει τους αντίπαλους να υποκλιθούν.

  Είναι οι πιο κυρίαρχοι αθλητές στον κόσμο. Το Business Insider έφτιαξε τη λίστα με αυτούς τους ιδιαίτερα χαρισματικούς ανθρώπους και σε αυτή συμπεριέλαβε τέσσερις σταρ του στίβου.

  Πώς θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια λίστα χωρίς τον Usain Bolt; Όχι μόνο γιατί στις «σοβαρές» χρονιές του δύσκολα χάνει και γιατί κανείς δεν έχει τρέξει πιο γρήγορα από εκείνον, αλλά και επειδή πρόκειται για κάποιον που έχει ρίξει τη σκιά του πάνω σε ολόκληρο τον κλασικό αθλητισμό. Ο Τζαμαϊκανός παγκόσμιος ρέκορντμαν πάντως έφτασε μόνο μέχρι την πέμπτη θέση.

  Στη 19η θέση είναι η Valerie Adams, κάτι που την αδικεί, καθώς λίγοι αθλητές στον κόσμο έχουν βάλει με τέτοιο τρόπο τη σφραγίδα τους στο αγώνισμά τους. Η σφαιροβόλος από τη Νέα Ζηλανδία έχει κατακτήσει όλους τους μεγάλους τίτλους- δύο φορές Ολυμπιονίκης, τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια μεταξύ άλλων- και έχει ένα σερί 56 νικών.

  Πιο ψηλά από την Αdams, αν και ακόμη δεν έχει την πορεία της, είναι η Genzebe Dibaba, που βρίσκεται στη 13η θέση της λίστας των πιο κυρίαρχων αθλητών. Ίσως επειδή η δρομέας από την Αιθιοπία, που έχει βαλθεί να καταρρίψει κάθε παγκόσμιο ρεκόρ, αναδείχθηκε αθλήτρια της χρονιάς, στα βραβεία Laureus.

  Ο Renaud Lavillenie είναι στην 47η θέση της λίστας, χάρη όχι μόνο στο παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε στο επί κοντώ, αλλά και στο γεγονός ότι είναι ο μόνος αθλητής του στίβου, με πέντε τρόπαια στο Diamond League.

  Για την ιστορία, στην κορυφή της λίστας είναι η Ronda Rousey, μαχήτρια του UFC- ένας συνδυασμός πολεμικών τεχνών- ενώ δεύτερος είναι ο σταρ του ΝΒΑ LeBron James, με τρίτη την τενίστρια Serena Williams.

  Ρούλα Βλασσοπούλου
  This article was originally published in forum thread: Οι πιο κυρίαρχοι αθλητές στον κόσμο -4 σταρ του στίβου στη λίστα started by StivoZ.gr View original post
  Comments Leave Comment

  Αν έχουμε σαράντα πορτοκάλια και χαρίσουμε τα είκοσι πόσα θα έχουμε μετά;

Designed and owned by Ioannis P. Pouloupatis